Fehércsokis bomba recept

Hozzávalók:
- 300 g fehér csokoládé
- 2 lap zselatin
- 2 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt dió vagy mandula, mogyoró vagy vegyesen
Elkészítése:
A csokit gőz felett felolvasztjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a forró csokiba tesszük. Belekeverjük a citromok reszelt héját, a tojássárgákat és fehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk.
Egy formát kivajazunk, majd beleszórunk őrölt diót, mandulát, mogyorót és beleöntjük a csokis masszát. Hűtőben megdermesztjük.
Forró vízbe mártott konyharuhával borítjuk ki, hogy szépen kijöjjön a formából.
Tipp:
Elkészíthetjük étcsokoládéból ebben az esetben 5 dkg vajat keverünk bele, és citrom helyett narancshéjat.
Sokkal nehezebb keverni, az mint étcsokoládés változatot és ebből ki kell hagyni a vajat, mert sokkal több a fehér csokoládéban a kakaóvaj.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »