Fehér csokis csemege recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- sütemény maradékok, végek (kb 10 dkg)
- 2 ek lekvár
- ízlés szerint rum
- 1-2 ek cukor
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
Töltelékhez:
- rumba áztatott meggy
- fél cs gesztenyemassza
Bevonáshoz:
- 1 tábla fehér csokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A sütemények végeit mindig levágom és elteszem a fagyasztóba,amikor sütés nélküli süteményeket készítek, akkor előveszem kiolvasztom, és a hozzávalókkal összegyúrom.
Az alap hozzávalóit összegyúrom, majd egy kúp alakú formát folpaccal kibélelek és a masszából körbe nyomkodom úgy, hogy a közepébe a gesztenye massza és egy fél rumba áztatott meggy beleférjen. Ekkor felfordítom a formát lehúzom róla a fóliát és kezdem újra. Amikor készen vagyok vele akkor egy tábla csokit margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom és a kúpokat belemártom. Étcsokival díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

