Fantázia szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 cs szögletes vajas keksz
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 1/2 cs étkezési zselatin
- 25 dkg mascarpone
- 1/2 ü magozott meggy
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl ( időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.
Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabra csurgatjuk.
Néhány órára tegyük hűtőbe!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »