Fantázia szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 cs szögletes vajas keksz
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 ek kristálycukor
  • 1/2 cs étkezési zselatin
  • 25 dkg mascarpone
  • 1/2 ü magozott meggy
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl ( időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.

Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabra csurgatjuk.

Néhány órára tegyük hűtőbe!