Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszkimó kunyhó recept

Eszkimó kunyhó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A barna részhez:

    • 0,5 kg darált keksz
    • 2 evőkanál porcukor
    • pici rum
    • 20 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg kakaó

    A fehér részhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg kókuszreszelék
    • 2 púpozott evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A margarint a porcukorral, a kakaóval és a tojások sárgájával jók kikeverem, majd hozzáteszem a darált kekszet és annyi rumot, hogy összeálljon, de ne legyen lágy!

    A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem gőz felett, majd belekeverem a kókuszt.

    Egy citromfacsaró belső részébe folpackot teszek és belesimítom. Belenyomok egy kis fehér masszát, majd rá a barna masszát annyira, hogy felvegye a facsaró formáját. Kiveszem és addig ismétlem, amíg a massza tart.

    A két massza közé tehetünk 1-1 szem rumos meggyet is.

    Tipp:

    Kevés tejet lehet hozzá tenni, hogy jobban össze álljon.

    Forrás: https://donna.hu
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá