Epres-túrós torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 3 dl habtejszín
- 250 ml tejföl
- porcukor ízlés szerint
- 1 citrom leve
- 3 cs vaníliás cukor
- 300 g piskótatallér
- 50 dkg eper
Elkészítése:
Egy 26 cm-es tortaforma alját kitesszük piskótatallérral. A túrót, tejölt, porcukrot, citrom levét és vaníliás cukrot jó alaposan összekeverjük. Akár robotgéppel is, majd 2 dl keményre felvert tejszínt adunk hozzá. A nagyobb epreket ketté vágjuk és a tortaforma oldalát kitesszük vele.
A piskótára öntünk a krémből, majd kitesszük újabb sor piskóta tallér, krém, majd ezt megszórjuk apróra vágott eperrel. A végén újabb sor piskótával fedjük be. A maradék tejszínt felverjük keményre, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a süti szélét körbe vágjuk a karima mellett, majd lekapcsoljuk a formáról.
Citromfű levéllel és eperrel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »