Epres-túrós desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7-8 nagyobb földieper
- 1 tasak piros tortazselé
- kb 20 dkg babapiskóta
Túrókrémhez:
- 1/2 kg félzsíros túró
- 7-8 ek kristálycukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1/2 lime kifacsart leve
- 300 ml habtejszín
Elkészítése:
A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk.
Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük az eperszeleteket.
A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.
A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük.
Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük.
Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosztjuk az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét. Folpackkal lefedjük és kb 3 órára tegyük hűtőbe.
Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Kerek tortaformában is ugyanígy elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »