Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres torta zselatinnal recept

Epres torta zselatinnal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g vajas keksz
    • 100 g vaj
    • 400 g krémsajt
    • 250 g túró
    • 6 ek porcukor
    • 180 ml tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 citrom leve
    • 500 g eper
    • 20 g zselatinpor
    • 100 ml forró víz
    • 2 csomag tortazselé
    • 400 ml víz
    • 5 ek porcukor

    Elkészítése:

    A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

    A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simára keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal.

    A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedekre vágott 250 g epret, és fakanállal alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra.

    A maradék epret felvágjuk, és a torta tetejére rakjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd leöntjük az elkészített tortazselével. A tortát visszatesszük pár órára a hűtőbe, majd tálalás előtt felszeleteljük.

    Az epres torta zselatinnal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 193 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá