Epres torta zselatinnal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres torta zselatinnal

Hozzávalók:

  • 200 g vajas keksz
  • 100 g vaj
  • 400 g krémsajt
  • 250 g túró
  • 6 ek porcukor
  • 180 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom leve
  • 500 g eper
  • 20 g zselatinpor
  • 100 ml forró víz
  • 2 csomag tortazselé
  • 400 ml víz
  • 5 ek porcukor

Elkészítése:

A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simára keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal.

A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedekre vágott 250 g epret, és fakanállal alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra.

A maradék epret felvágjuk, és a torta tetejére rakjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd leöntjük az elkészített tortazselével. A tortát visszatesszük pár órára a hűtőbe, majd tálalás előtt felszeleteljük.