Epres tiramisu recept

Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 1 citrom leve
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 evőkanál narancslé
- 15 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone sajt
- 2,5 dl natúr joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 tábla fehér csoki
Elkészítése:
Először az epret megmossuk, és ízlés szerint apróra vágjuk. A citromlevet a vaníliás cukorral felforrósítjuk, majd a narancslével együtt egy mélytányérba beleöntjük.
A babapiskótából gyorsan megforgatunk benne annyit, amennyivel a tál alját ki tudjuk bélelni. A mascarpone sajtot a joghurttal és az előzőleg apróra reszelt fehér csoki 2/3-ával összekeverjük. A piskótára egy réteg epret szórunk és beborítjuk a krém felével.
A maradék piskótát megint megforgatjuk a narancsos lében, ráfektetjük a krémre és ismét rászórunk egy réteg epret. A maradék krémet rákenjük a tetejére. A fennmaradt epret és a megmaradt fehér csokit rászórjuk a tetejére, majd körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthető.
Tipp:
A diétázók nyugodtan használhatnak a porcukor helyett folyékony édesítőszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »