Epres tiramisu recept
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 1 citrom leve
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 evőkanál narancslé
- 15 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone sajt
- 2,5 dl natúr joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 tábla fehér csoki
Elkészítése:
Először az epret megmossuk, és ízlés szerint apróra vágjuk. A citromlevet a vaníliás cukorral felforrósítjuk, majd a narancslével együtt egy mélytányérba beleöntjük.
A babapiskótából gyorsan megforgatunk benne annyit, amennyivel a tál alját ki tudjuk bélelni. A mascarpone sajtot a joghurttal és az előzőleg apróra reszelt fehér csoki 2/3-ával összekeverjük. A piskótára egy réteg epret szórunk és beborítjuk a krém felével.
A maradék piskótát megint megforgatjuk a narancsos lében, ráfektetjük a krémre és ismét rászórunk egy réteg epret. A maradék krémet rákenjük a tetejére. A fennmaradt epret és a megmaradt fehér csokit rászórjuk a tetejére, majd körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthető.
Tipp:
A diétázók nyugodtan használhatnak a porcukor helyett folyékony édesítőszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

