Epres tiramisu recept
Hozzávalók:
- 500g mascarpone
- 500g eper
- fél l habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál tej
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, elfelezzük. Az egyik felét szépen hasábokra vágjuk, ez kerül majd a tiramisu tetejére, a másik felét villával jó alaposan összetörjük pépesre, majd hozzáadunk egy evőkanál porcukrot, egy evőkanál fahéjat és egy evőkanál tejet, ebbe fogjuk majd belemártani a babapiskótákat.
A mascarponét kikeverjük két evőkanál porcukorral, majd 3-4 részletben hozzákeverjük a tejszínhabot, addig keverjük amíg egynemű nem lesz. Előveszünk egy nagy tálat, majd indulhat a rétegezés.
Először a krémből teszünk, majd egy réteg eperpürébe mártott babapiskótát teszünk rá (a piskóta jól szívja be a pürét, hogy puha legyen!!), majd így folytatjuk.
Úgy kell gazdálkodnunk hogy a tetejére ismét krém kerüljön. Végül az elején felvágott epreket rászórjuk az egész tetejére
1-2 napra hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.