Epres tiramisu recept

Hozzávalók:
- 500g mascarpone
- 500g eper
- fél l habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál tej
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, elfelezzük. Az egyik felét szépen hasábokra vágjuk, ez kerül majd a tiramisu tetejére, a másik felét villával jó alaposan összetörjük pépesre, majd hozzáadunk egy evőkanál porcukrot, egy evőkanál fahéjat és egy evőkanál tejet, ebbe fogjuk majd belemártani a babapiskótákat.
A mascarponét kikeverjük két evőkanál porcukorral, majd 3-4 részletben hozzákeverjük a tejszínhabot, addig keverjük amíg egynemű nem lesz. Előveszünk egy nagy tálat, majd indulhat a rétegezés.
Először a krémből teszünk, majd egy réteg eperpürébe mártott babapiskótát teszünk rá (a piskóta jól szívja be a pürét, hogy puha legyen!!), majd így folytatjuk.
Úgy kell gazdálkodnunk hogy a tetejére ismét krém kerüljön. Végül az elején felvágott epreket rászórjuk az egész tetejére
1-2 napra hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »