Epres tiramisu recept

Hozzávalók:
- 500g mascarpone
- 500g eper
- fél l habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál tej
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, elfelezzük. Az egyik felét szépen hasábokra vágjuk, ez kerül majd a tiramisu tetejére, a másik felét villával jó alaposan összetörjük pépesre, majd hozzáadunk egy evőkanál porcukrot, egy evőkanál fahéjat és egy evőkanál tejet, ebbe fogjuk majd belemártani a babapiskótákat.
A mascarponét kikeverjük két evőkanál porcukorral, majd 3-4 részletben hozzákeverjük a tejszínhabot, addig keverjük amíg egynemű nem lesz. Előveszünk egy nagy tálat, majd indulhat a rétegezés.
Először a krémből teszünk, majd egy réteg eperpürébe mártott babapiskótát teszünk rá (a piskóta jól szívja be a pürét, hogy puha legyen!!), majd így folytatjuk.
Úgy kell gazdálkodnunk hogy a tetejére ismét krém kerüljön. Végül az elején felvágott epreket rászórjuk az egész tetejére
1-2 napra hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »