Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tiramisu recept

Epres tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 500g mascarpone
    • 500g eper
    • fél l habtejszín
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál fahéj
    • 2 evőkanál tej
    • 1 csomag babapiskóta

    Elkészítése:
    Az epret megmossuk, kicsumázzuk, elfelezzük. Az egyik felét szépen hasábokra vágjuk, ez kerül majd a tiramisu tetejére, a másik felét villával jó alaposan összetörjük pépesre, majd hozzáadunk egy evőkanál porcukrot, egy evőkanál fahéjat és egy evőkanál tejet, ebbe fogjuk majd belemártani a babapiskótákat.

    A mascarponét kikeverjük két evőkanál porcukorral, majd 3-4 részletben hozzákeverjük a tejszínhabot, addig keverjük amíg egynemű nem lesz. Előveszünk egy nagy tálat, majd indulhat a rétegezés.

    Először a krémből teszünk, majd egy réteg eperpürébe mártott babapiskótát teszünk rá (a piskóta jól szívja be a pürét, hogy puha legyen!!), majd így folytatjuk.

    Úgy kell gazdálkodnunk hogy a tetejére ismét krém kerüljön. Végül az elején felvágott epreket rászórjuk az egész tetejére

    1-2 napra hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá