Epres tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 500g mascarpone
  • 500g eper
  • fél l habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag babapiskóta

Elkészítése:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, elfelezzük. Az egyik felét szépen hasábokra vágjuk, ez kerül majd a tiramisu tetejére, a másik felét villával jó alaposan összetörjük pépesre, majd hozzáadunk egy evőkanál porcukrot, egy evőkanál fahéjat és egy evőkanál tejet, ebbe fogjuk majd belemártani a babapiskótákat.

A mascarponét kikeverjük két evőkanál porcukorral, majd 3-4 részletben hozzákeverjük a tejszínhabot, addig keverjük amíg egynemű nem lesz. Előveszünk egy nagy tálat, majd indulhat a rétegezés.

Először a krémből teszünk, majd egy réteg eperpürébe mártott babapiskótát teszünk rá (a piskóta jól szívja be a pürét, hogy puha legyen!!), majd így folytatjuk.

Úgy kell gazdálkodnunk hogy a tetejére ismét krém kerüljön. Végül az elején felvágott epreket rászórjuk az egész tetejére

1-2 napra hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.