Epres sajttorta pohárban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű kakaós keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg eper
- 2 dl tejszín (30%-os)
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Előkészítünk négy poharat. A kekszet összetörjük. (Ezt úgy végeztem, hogy egy zacskóba tettem, konyharuhába tekertem, és húsklopfolóval megütögettem.) Egy tálkába öntve meglocsoljuk olvasztott vajjal.
A poharak aljában elosztjuk a kekszet. A megtisztított epret villával pépesre törjük. Pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A gyümölcsvelőt a kekszes rétegre kanalazzuk.
A tejszínt habbá verjük, majd a porcukorral és a krémsajttal elkeverjük és a poharakba töltjük. Feldíszítjük a félretett eperrel és citromfű levélkékkel.
Azonnal fogyasztva, vagy jól behűtve is nagyon finom.
Tipp:
Mikor megláttam egy magazin májusi számában ezt az egyszerű desszertet, tudtam, hogy az első eprekből elkészítem. Két nagyobb, felnőttnek való, és két kisebb, gyereknek való pohárkával lett belőle. Kellemes, nem túl édes finomság. Olyan tipikus nem lehet abbahagyni desszert. Tökéletes fogás egy vasárnapi ebéd lezárása képpen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »