Epres sajttorta pohárban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű kakaós keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg eper
- 2 dl tejszín (30%-os)
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Előkészítünk négy poharat. A kekszet összetörjük. (Ezt úgy végeztem, hogy egy zacskóba tettem, konyharuhába tekertem, és húsklopfolóval megütögettem.) Egy tálkába öntve meglocsoljuk olvasztott vajjal.
A poharak aljában elosztjuk a kekszet. A megtisztított epret villával pépesre törjük. Pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A gyümölcsvelőt a kekszes rétegre kanalazzuk.
A tejszínt habbá verjük, majd a porcukorral és a krémsajttal elkeverjük és a poharakba töltjük. Feldíszítjük a félretett eperrel és citromfű levélkékkel.
Azonnal fogyasztva, vagy jól behűtve is nagyon finom.
Tipp:
Mikor megláttam egy magazin májusi számában ezt az egyszerű desszertet, tudtam, hogy az első eprekből elkészítem. Két nagyobb, felnőttnek való, és két kisebb, gyereknek való pohárkával lett belőle. Kellemes, nem túl édes finomság. Olyan tipikus nem lehet abbahagyni desszert. Tökéletes fogás egy vasárnapi ebéd lezárása képpen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

