Epres sajttorta pohárban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres sajttorta pohárban

Hozzávalók:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű kakaós keksz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg eper
  • 2 dl tejszín (30%-os)
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

Előkészítünk négy poharat. A kekszet összetörjük. (Ezt úgy végeztem, hogy egy zacskóba tettem, konyharuhába tekertem, és húsklopfolóval megütögettem.) Egy tálkába öntve meglocsoljuk olvasztott vajjal.

A poharak aljában elosztjuk a kekszet. A megtisztított epret villával pépesre törjük. Pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A gyümölcsvelőt a kekszes rétegre kanalazzuk.

A tejszínt habbá verjük, majd a porcukorral és a krémsajttal elkeverjük és a poharakba töltjük. Feldíszítjük a félretett eperrel és citromfű levélkékkel.

Azonnal fogyasztva, vagy jól behűtve is nagyon finom.

Tipp:

Mikor megláttam egy magazin májusi számában ezt az egyszerű desszertet, tudtam, hogy az első eprekből elkészítem. Két nagyobb, felnőttnek való, és két kisebb, gyereknek való pohárkával lett belőle. Kellemes, nem túl édes finomság. Olyan tipikus nem lehet abbahagyni desszert. Tökéletes fogás egy vasárnapi ebéd lezárása képpen.