Epres-krémsajtos fagyiszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kekszes alap:
- 18 dkg keksz
- 15 dkg kakaós keksz
- 15 dkg margarin
Epres-krémsajtos jégkrém
- 40 dkg eper
- 2 dl zsíros habtejszín
- 20 dkg fehér csokoládé
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 40 dkg vaníliás jégkrém
Elkészítése:
A kétféle kekszet tegyük bele egy tálba, majd kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó morzsalékos legyen.
A margarint olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a morzsalékos kekszhez és keverjük alaposan össze.
Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy folpackkal úgy, hogy túllógjon a széleken, majd öntsük bele, és lapogassuk el egyenletesen a margarinnal összekevert kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, addig még az epres krémet elkészítjük.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek bele, és szép selymes legyen.
A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzfürdőről, és tegyük félre, hogy kihűljön.
A jégkrémet vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni (annyi idő elegendő lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük).
A mascarponét, a porcukrot, és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a jégkrémet is. Addig keverjük, még teljesen sima krémet kapunk.
Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd öntsük rá az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket. Ezután tegyük be a fagyasztóba pár órára, vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, majd éles, vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel. Ezután a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, majd díszítsük reszelt csokoládéval, és félbevágott eperszemmel a szeletek tetejét. Ezután várjunk kb. 10 percet, hogy a krém egy kicsit meglágyuljon, ne legyen olyan vad hideg, majd úgy kínáljuk.
(A fagyasztóban akár 1-2 hónapig is tárolhatjuk felszeletelve, de tálalás előtt kb. 10 perccel érdemes kivenni, hogy kissé meglágyuljon a krém, és ne legyen olyan vad hideg.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


