Epres krémes recept
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 25 dkg porcukor
- 48 db vajas keksz
A tetejére:
- 150 g étcsokoládé
- 150 ml habtejszín
Elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk, botmixerrel pépesítjük. Szűrőn átszűrhetjük a magok miatt.
A mascarponét porcukorral összekeverjük, belerakjuk az összeturmixolt epret és a kemény habbá vert tejszínhabot. Óvatosan összekeverjük.
Egy magasabb tepsi, vagy jénai tál alját kirakjuk a keksz felével, rákenjük a krémet, majd a tetejét beborítjuk a maradék keksszel.
A csokit a tejszínnel vízgőz felett összeolvasztjuk, majd langyosan a süti tetejére öntjük.
Hagyjuk állni fél napot a hűtőben. A kekszek mentén szelhető.
Nézd meg videón is:
Az epres krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

