Epres krémes recept

Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 25 dkg porcukor
- 48 db vajas keksz
A tetejére:
- 150 g étcsokoládé
- 150 ml habtejszín
Elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk, botmixerrel pépesítjük. Szűrőn átszűrhetjük a magok miatt.
A mascarponét porcukorral összekeverjük, belerakjuk az összeturmixolt epret és a kemény habbá vert tejszínhabot. Óvatosan összekeverjük.
Egy magasabb tepsi, vagy jénai tál alját kirakjuk a keksz felével, rákenjük a krémet, majd a tetejét beborítjuk a maradék keksszel.
A csokit a tejszínnel vízgőz felett összeolvasztjuk, majd langyosan a süti tetejére öntjük.
Hagyjuk állni fél napot a hűtőben. A kekszek mentén szelhető.
Nézd meg videón is:
Az epres krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »