Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres krémes recept

Epres krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg eper
    • 50 dkg mascarpone
    • 5 dl habtejszín
    • 25 dkg porcukor
    • 48 db vajas keksz

    A tetejére:

    • 150 g étcsokoládé
    • 150 ml habtejszín

    Elkészítése:

    Az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk, botmixerrel pépesítjük. Szűrőn átszűrhetjük a magok miatt.

    A mascarponét porcukorral összekeverjük, belerakjuk az összeturmixolt epret és a kemény habbá vert tejszínhabot. Óvatosan összekeverjük.

    Egy magasabb tepsi, vagy jénai tál alját kirakjuk a keksz felével, rákenjük a krémet, majd a tetejét beborítjuk a maradék keksszel.

    A csokit a tejszínnel vízgőz felett összeolvasztjuk, majd langyosan a süti tetejére öntjük.

    Hagyjuk állni fél napot a hűtőben. A kekszek mentén szelhető.

    Nézd meg videón is:

    Az epres krémes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 305 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá