Epres krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 25 dkg porcukor
  • 48 db vajas keksz

A tetejére:

  • 150 g étcsokoládé
  • 150 ml habtejszín

Elkészítése:

Az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk, botmixerrel pépesítjük. Szűrőn átszűrhetjük a magok miatt.

A mascarponét porcukorral összekeverjük, belerakjuk az összeturmixolt epret és a kemény habbá vert tejszínhabot. Óvatosan összekeverjük.

Egy magasabb tepsi, vagy jénai tál alját kirakjuk a keksz felével, rákenjük a krémet, majd a tetejét beborítjuk a maradék keksszel.

A csokit a tejszínnel vízgőz felett összeolvasztjuk, majd langyosan a süti tetejére öntjük.

Hagyjuk állni fél napot a hűtőben. A kekszek mentén szelhető.