Epres kekszes süti recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók a piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- ½ cs sütőpor
- 2 ek olaj
Hozzávalók a krémhez:
- 1 l tej
- 3 cs vanília, vagy tejszín ízű puding
- 15 ek porcukor
- 15 dkg margarin
- 50 dkg friss eper
Tetejére:
- 1 cs szögletes háztartási keksz
- eper a díszítéshez
Elkészítése
6 tojásból a hagyományos módon piskótát készítünk, melyet egy 30 x 40-es sütőpapírral bélelt tepsiben sütünk meg. A pudingport a cukorral elkeverjük és a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, és tűz fölött besűrűsítjük.
A margarint beletesszük és amikor elolvadt a pudingban jól összekeverjük. A krém felét a piskótára kenjük, majd a megmosott és félbevágott epreket a krémre fektetjük, és a maradék krémmel befedjük. Tetejére a szögletes háztartási kekszet szorosan egymás mellé rakjuk, majd hűtőbe tesszük. Másnap a kekszek mentén szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.