Eperparfé recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 dl eperszörp (elhagyható)
- 500 g eper
- 2 ek eperpuding
- 1/2 dl víz
- 500 ml főzőtejszín
- eper és/vagy menta levél a díszítéshez
Elkészítése:
A főzőtejszínt felverjük és hűtőbe helyezzük.
Az eperszörpbe belekockázzuk az epret és addig főzzük, míg kissé összeesik, de még azét darabos, majd a vízben kikevert pudinggal besűrítjük és kihűtjük.
Az eperkrém felét lyukas fakanállal a főzőtejszínhez keverjük és torta vagy őzgerinc formába öntjük, majd fagyasztóba tesszük.
Az eperkrém másik felét felmelegítjük és ezzel, az immáron forró eperkrémmel tálaljuk az eperparfénkat.
Tipp:
Ha óvatosan meleg víz alá tartjuk a formát, akkor a parfé könnyen elválik a forma faltól és egyszerűbben kivehetjük .
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.