Eperparfé recept

Hozzávalók:
- 2 dl eperszörp (elhagyható)
- 500 g eper
- 2 ek eperpuding
- 1/2 dl víz
- 500 ml főzőtejszín
- eper és/vagy menta levél a díszítéshez
Elkészítése:
A főzőtejszínt felverjük és hűtőbe helyezzük.
Az eperszörpbe belekockázzuk az epret és addig főzzük, míg kissé összeesik, de még azét darabos, majd a vízben kikevert pudinggal besűrítjük és kihűtjük.
Az eperkrém felét lyukas fakanállal a főzőtejszínhez keverjük és torta vagy őzgerinc formába öntjük, majd fagyasztóba tesszük.
Az eperkrém másik felét felmelegítjük és ezzel, az immáron forró eperkrémmel tálaljuk az eperparfénkat.
Tipp:
Ha óvatosan meleg víz alá tartjuk a formát, akkor a parfé könnyen elválik a forma faltól és egyszerűbben kivehetjük .
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tészta, csirke, tejszín – 12 villámgyors vacsi ötlet amit imádni fogsz
Ha szereted a paradicsomos, bazsalikomos, tejszínes vagy sajtos ételeket, a
Tovább olvasom »
Könnyű, krémes, gyümölcsös: 10 pohárdesszert hőség idejére
Amikor tombol a hőség, a nehéz, forró sütemények helyett inkább valami hűsí
Tovább olvasom »
Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak
Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztár
Tovább olvasom »
Szezon kedvence: cukkinis receptek minden mennyiségben
A cukkini igazi jolly joker a konyhában: könnyű, semleges ízű, mégis renget
Tovább olvasom »
9 szupergyors recept, amit nyáron bármikor összedobhatsz vacsorára
Nyáron senki sem szeret órákat a konyhában tölteni, de a finom falatokról i
Tovább olvasom »
8 isteni cseresznyés süti, amit idén nyáron muszáj kipróbálnod!
Amikor elérkezik a cseresznyeszezon, egyszerűen nem tudunk ellenállni ezekn
Tovább olvasom »