Eperparfé recept
Hozzávalók:
- 2 dl eperszörp (elhagyható)
- 500 g eper
- 2 ek eperpuding
- 1/2 dl víz
- 500 ml főzőtejszín
- eper és/vagy menta levél a díszítéshez
Elkészítése:
A főzőtejszínt felverjük és hűtőbe helyezzük.
Az eperszörpbe belekockázzuk az epret és addig főzzük, míg kissé összeesik, de még azét darabos, majd a vízben kikevert pudinggal besűrítjük és kihűtjük.
Az eperkrém felét lyukas fakanállal a főzőtejszínhez keverjük és torta vagy őzgerinc formába öntjük, majd fagyasztóba tesszük.
Az eperkrém másik felét felmelegítjük és ezzel, az immáron forró eperkrémmel tálaljuk az eperparfénkat.
Tipp:
Ha óvatosan meleg víz alá tartjuk a formát, akkor a parfé könnyen elválik a forma faltól és egyszerűbben kivehetjük .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

