Eperboros túrótorta, kandírozott eperrel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg túró
- 200 g tejföl
- 200 g habtejszín
- 200 g háztartási keksz
- 125 g vaj
- 200 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag eperízű gyümölcs kocsonya (2*100 g)
- 125 g kandírozott eper
- 2 dl eperbor
Elkészítése:
A kekszet összedaráljuk, majd az olvasztott vajjal elkeverjük.
A kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk úgy, hogy az aljára ráterítjük, majd összekapcsoljuk, és a papírt ezután körbevágjuk. A darált kekszet a forma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
A túrót és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, az eperbor felét, majd villával összetörjük.
Az egyik csomag gyümölcs kocsonyát a használati útmutatónak megfelelően felfőzzük, a habtejszínt felverjük, majd mindkettőt hozzákeverjük a túrókrémhez. A kandírozott eperből néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot apróra vágjuk és ezt is belekeverjük a krémbe.
A túrós krémet a kekszes alapra simítva visszatoljuk a hűtőbe.
A másik csomag gyümölcs kocsonyát vízzel és a maradék eperborral felforraljuk, majd mielőtt megdermedne, kis hűtés után, a már eperdarabokkal díszített túrókrém tetejére öntjük. Kicsit megütögetjük, hogy elsimuljon, majd ismét hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.