Eperboros túrótorta, kandírozott eperrel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg túró
- 200 g tejföl
- 200 g habtejszín
- 200 g háztartási keksz
- 125 g vaj
- 200 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag eperízű gyümölcs kocsonya (2*100 g)
- 125 g kandírozott eper
- 2 dl eperbor
Elkészítése:
A kekszet összedaráljuk, majd az olvasztott vajjal elkeverjük.
A kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk úgy, hogy az aljára ráterítjük, majd összekapcsoljuk, és a papírt ezután körbevágjuk. A darált kekszet a forma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
A túrót és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, az eperbor felét, majd villával összetörjük.
Az egyik csomag gyümölcs kocsonyát a használati útmutatónak megfelelően felfőzzük, a habtejszínt felverjük, majd mindkettőt hozzákeverjük a túrókrémhez. A kandírozott eperből néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot apróra vágjuk és ezt is belekeverjük a krémbe.
A túrós krémet a kekszes alapra simítva visszatoljuk a hűtőbe.
A másik csomag gyümölcs kocsonyát vízzel és a maradék eperborral felforraljuk, majd mielőtt megdermedne, kis hűtés után, a már eperdarabokkal díszített túrókrém tetejére öntjük. Kicsit megütögetjük, hogy elsimuljon, majd ismét hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »