Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperboros túrótorta, kandírozott eperrel recept

Eperboros túrótorta, kandírozott eperrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg túró
    • 200 g tejföl
    • 200 g habtejszín
    • 200 g háztartási keksz
    • 125 g vaj
    • 200 g porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 csomag eperízű gyümölcs kocsonya (2*100 g)
    • 125 g kandírozott eper
    • 2 dl eperbor

    Elkészítése:

    A kekszet összedaráljuk, majd az olvasztott vajjal elkeverjük.

    A kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk úgy, hogy az aljára ráterítjük, majd összekapcsoljuk, és a papírt ezután körbevágjuk. A darált kekszet a forma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

    A túrót és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, az eperbor felét, majd villával összetörjük.
    Az egyik csomag gyümölcs kocsonyát a használati útmutatónak megfelelően felfőzzük, a habtejszínt felverjük, majd mindkettőt hozzákeverjük a túrókrémhez. A kandírozott eperből néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot apróra vágjuk és ezt is belekeverjük a krémbe.

    A túrós krémet a kekszes alapra simítva visszatoljuk a hűtőbe.

    A másik csomag gyümölcs kocsonyát vízzel és a maradék eperborral felforraljuk, majd mielőtt megdermedne, kis hűtés után, a már eperdarabokkal díszített túrókrém tetejére öntjük. Kicsit megütögetjük, hogy elsimuljon, majd ismét hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá