Eperboros túrótorta, kandírozott eperrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Eperboros túrótorta, kandírozott eperrel

Hozzávalók:

  • 0,5 kg túró
  • 200 g tejföl
  • 200 g habtejszín
  • 200 g háztartási keksz
  • 125 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag eperízű gyümölcs kocsonya (2*100 g)
  • 125 g kandírozott eper
  • 2 dl eperbor

Elkészítése:

A kekszet összedaráljuk, majd az olvasztott vajjal elkeverjük.

A kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk úgy, hogy az aljára ráterítjük, majd összekapcsoljuk, és a papírt ezután körbevágjuk. A darált kekszet a forma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

A túrót és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, az eperbor felét, majd villával összetörjük.
Az egyik csomag gyümölcs kocsonyát a használati útmutatónak megfelelően felfőzzük, a habtejszínt felverjük, majd mindkettőt hozzákeverjük a túrókrémhez. A kandírozott eperből néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot apróra vágjuk és ezt is belekeverjük a krémbe.

A túrós krémet a kekszes alapra simítva visszatoljuk a hűtőbe.

A másik csomag gyümölcs kocsonyát vízzel és a maradék eperborral felforraljuk, majd mielőtt megdermedne, kis hűtés után, a már eperdarabokkal díszített túrókrém tetejére öntjük. Kicsit megütögetjük, hogy elsimuljon, majd ismét hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.