Egyszerű keksztekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 165 g darált háztartási keksz
- 100 g porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk rumaroma
- 3 ek sárgabaracklekvár
Töltelékhez:
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 30 g kókuszreszelék
Szóráshoz:
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a baracklekvárt és a rumaromát egy tálba mérjük, majd jól összedolgozzuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, végül beleszórjuk a kókuszreszeléket.
A kakaós masszát két folpack réteg között kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. A kókuszos krémet egyenletesen elsimítjuk rajta. A folpack segítségével a hosszabbik oldaláról feltekerjük.
Megszórjuk kevéske kókuszreszelékkel és hűtőben 1-2 órát hagyjuk pihenni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »