Diplomata puding recept

Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5 ek cukor
- 2 dl tejszín
- 30-40 dkg babapiskóta
- 1 nagy marék mazsola
- 1 dl rum
Elkészítése:
A szokásos módon megfőzzük a pudingot, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is belerakjuk, majd kihűtjük.
2 dl tejszínt kemény habbá verünk és a teljesen kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
Én egy gyümölcskenyér formát készítettem elő. De használhatunk több kicsi tálkákat is. Folpackkal béleljük ki az edényt.
A forma aljára kenjünk egy kevés vaníliás krémet, majd 1 sor babapiskóta következik amit locsoljunk meg rummal.
Ezt szórjuk meg rumba áztatott mazsolával vagy cukrozott gyümölcsökkel. Folytassuk a rétegezést amíg a forma megtelik. Hűtőben dermesztjük 6-8 órát.
Kiborítjuk az edényből, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát és felszeleteljük. Tejszínhabbal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »