Diplomata puding recept

Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5 ek cukor
- 2 dl tejszín
- 30-40 dkg babapiskóta
- 1 nagy marék mazsola
- 1 dl rum
Elkészítése:
A szokásos módon megfőzzük a pudingot, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is belerakjuk, majd kihűtjük.
2 dl tejszínt kemény habbá verünk és a teljesen kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
Én egy gyümölcskenyér formát készítettem elő. De használhatunk több kicsi tálkákat is. Folpackkal béleljük ki az edényt.
A forma aljára kenjünk egy kevés vaníliás krémet, majd 1 sor babapiskóta következik amit locsoljunk meg rummal.
Ezt szórjuk meg rumba áztatott mazsolával vagy cukrozott gyümölcsökkel. Folytassuk a rétegezést amíg a forma megtelik. Hűtőben dermesztjük 6-8 órát.
Kiborítjuk az edényből, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát és felszeleteljük. Tejszínhabbal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »