Diplomata puding recept

Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5 ek cukor
- 2 dl tejszín
- 30-40 dkg babapiskóta
- 1 nagy marék mazsola
- 1 dl rum
Elkészítése:
A szokásos módon megfőzzük a pudingot, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is belerakjuk, majd kihűtjük.
2 dl tejszínt kemény habbá verünk és a teljesen kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
Én egy gyümölcskenyér formát készítettem elő. De használhatunk több kicsi tálkákat is. Folpackkal béleljük ki az edényt.
A forma aljára kenjünk egy kevés vaníliás krémet, majd 1 sor babapiskóta következik amit locsoljunk meg rummal.
Ezt szórjuk meg rumba áztatott mazsolával vagy cukrozott gyümölcsökkel. Folytassuk a rétegezést amíg a forma megtelik. Hűtőben dermesztjük 6-8 órát.
Kiborítjuk az edényből, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát és felszeleteljük. Tejszínhabbal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »