Diplomata puding

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • 30-40 dkg babapiskóta
  • 1 nagy marék mazsola
  • 1 dl rum

Elkészítése:

A szokásos módon megfőzzük a pudingot, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is belerakjuk, majd kihűtjük.

2 dl tejszínt kemény habbá verünk és a teljesen kihűlt pudinggal összeforgatjuk.

Én egy gyümölcskenyér formát készítettem elő. De használhatunk több kicsi tálkákat is. Folpackkal béleljük ki az edényt.

A forma aljára kenjünk egy kevés vaníliás krémet, majd 1 sor babapiskóta következik amit locsoljunk meg rummal.

Ezt szórjuk meg rumba áztatott mazsolával vagy cukrozott gyümölcsökkel. Folytassuk a rétegezést amíg a forma megtelik. Hűtőben dermesztjük 6-8 órát.

Kiborítjuk az edényből, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát és felszeleteljük. Tejszínhabbal díszítjük.