Diós keksztekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 1 dl mogyorós cappucino
- 0,5 dl rum vagy mandulaaroma
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 6 kocka étcsokoládé
- (ha szeretnénk színes krémet, szükségünk lesz piros ételszínezékre)
Elkészítése:
A kekszet, a darált diót, a porcukrot, a kakaóport, a cappucinót és a rumot összedolgozzuk, alufóliára kinyújtjuk. A nyújtás előtt megszórjuk a zsírpapírt kókuszreszelékkel vagy porcukorral (ez elhagyható). A krém hozzávalóit összekeverjük, és a kinyújtott vékony tésztára kenjük. Ha szeretnénk színes krémet is, akkor pár kanállal kiveszünk a krémből,és rakunk hozzá pár csepp piros ételszínezéket. Szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »