Diós keksztekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 1 dl mogyorós cappucino
- 0,5 dl rum vagy mandulaaroma
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 6 kocka étcsokoládé
- (ha szeretnénk színes krémet, szükségünk lesz piros ételszínezékre)
Elkészítése:
A kekszet, a darált diót, a porcukrot, a kakaóport, a cappucinót és a rumot összedolgozzuk, alufóliára kinyújtjuk. A nyújtás előtt megszórjuk a zsírpapírt kókuszreszelékkel vagy porcukorral (ez elhagyható). A krém hozzávalóit összekeverjük, és a kinyújtott vékony tésztára kenjük. Ha szeretnénk színes krémet is, akkor pár kanállal kiveszünk a krémből,és rakunk hozzá pár csepp piros ételszínezéket. Szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »