Diós keksztekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós keksztekercs

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 1 dl mogyorós cappucino
  • 0,5 dl rum vagy mandulaaroma

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 6 kocka étcsokoládé
  • (ha szeretnénk színes krémet, szükségünk lesz piros ételszínezékre)

Elkészítése:
A kekszet, a darált diót, a porcukrot, a kakaóport, a cappucinót és a rumot összedolgozzuk, alufóliára kinyújtjuk. A nyújtás előtt megszórjuk a zsírpapírt kókuszreszelékkel vagy porcukorral (ez elhagyható). A krém hozzávalóit összekeverjük, és a kinyújtott vékony tésztára kenjük. Ha szeretnénk színes krémet is, akkor pár kanállal kiveszünk a krémből,és rakunk hozzá pár csepp piros ételszínezéket. Szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.