Diós-kekszes őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg keksz
- 20 dkg szorbit, vagy cukor
- 5 dkg kakaópor
- 0,5 marék mazsola
- 1 marék dió
- 2 dl víz
- 5 cl rum, vagy pár csepp aroma
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A keksz felét ledaráljuk, másik felét konyharuha közt klopfolóval felaprítjuk. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk, hozzáadjuk a szorbitot (v. cukrot), a kakaót, valamint felolvasztjuk benne a margarint is. Kevergetés mellett összefőzzük.
Hozzáöntjük a rumot, és először a darált keksszel keverjük el. Az elkészült masszába az összetört diót, valamint a mazsolát és a tört kekszet is jól elkeverjük.
Őzgerinc formát folpackkal bélelünk ki, majd a masszát elsimítjuk benne. Minden oldalról megütögetjük, majd 2-3 órát hűtőbe tesszük.
Mikor megdermedt, vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és ujjnyi vastagra felszeljük.
A diós-kekszes őzgerinc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 55 g
Zsír: 24 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »