Diós-kekszes őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg keksz
- 20 dkg szorbit, vagy cukor
- 5 dkg kakaópor
- 0,5 marék mazsola
- 1 marék dió
- 2 dl víz
- 5 cl rum, vagy pár csepp aroma
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A keksz felét ledaráljuk, másik felét konyharuha közt klopfolóval felaprítjuk. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk, hozzáadjuk a szorbitot (v. cukrot), a kakaót, valamint felolvasztjuk benne a margarint is. Kevergetés mellett összefőzzük.
Hozzáöntjük a rumot, és először a darált keksszel keverjük el. Az elkészült masszába az összetört diót, valamint a mazsolát és a tört kekszet is jól elkeverjük.
Őzgerinc formát folpackkal bélelünk ki, majd a masszát elsimítjuk benne. Minden oldalról megütögetjük, majd 2-3 órát hűtőbe tesszük.
Mikor megdermedt, vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és ujjnyi vastagra felszeljük.
A diós-kekszes őzgerinc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 55 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »