Darált kekszes süti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 2,5 dl híg fekete kávé
- 15 dkg instant kakaó por
- fél üveg rum aroma
- két evőkanál híg lekvár
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
Puding krémhez:
- 3 csomag vanília vagy puncs puding por
- 4 evőkanál cukor
- 5 dkg mazsola
- 8 dl tej
Zseléhez:
- 1 kis csomag piros torta zselé por
- 1 csomag eper ízű üdítő por,vagy 0,5dl málna
- 2 evőkanál cukor
- 2 csapott evőkanál zseléfix
- 1,5 dl víz
36x23cm tepsi, v agy üvegtál
Elkészítése:
A kekszes masszához valókat jól összedolgozzuk, majd félre tesszük. Puding krémet megfőzzük, a hozzávalókkal. S ezután langyosra hűtjük. A tepsibe egyenletesen elsimítjuk a kekszes masszát, és a langyosra hűlt puding krémet, félre tesszük még a zselének valót elkészítjük. A torta zseléport a zseléfixet, cukrot, italport, összekeverjük és a vizet lassan adagolva simára keverjük, hogy ne legyen csomós. Majd gázon forrásig főzzük és langyosra hűlve a pudingra egyenletesen elsimítjuk. Végül másfél órára hűtőbe tesszük és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »