Darált kekszes süti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 2,5 dl híg fekete kávé
- 15 dkg instant kakaó por
- fél üveg rum aroma
- két evőkanál híg lekvár
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
Puding krémhez:
- 3 csomag vanília vagy puncs puding por
- 4 evőkanál cukor
- 5 dkg mazsola
- 8 dl tej
Zseléhez:
- 1 kis csomag piros torta zselé por
- 1 csomag eper ízű üdítő por,vagy 0,5dl málna
- 2 evőkanál cukor
- 2 csapott evőkanál zseléfix
- 1,5 dl víz
36x23cm tepsi, v agy üvegtál
Elkészítése:
A kekszes masszához valókat jól összedolgozzuk, majd félre tesszük. Puding krémet megfőzzük, a hozzávalókkal. S ezután langyosra hűtjük. A tepsibe egyenletesen elsimítjuk a kekszes masszát, és a langyosra hűlt puding krémet, félre tesszük még a zselének valót elkészítjük. A torta zseléport a zseléfixet, cukrot, italport, összekeverjük és a vizet lassan adagolva simára keverjük, hogy ne legyen csomós. Majd gázon forrásig főzzük és langyosra hűlve a pudingra egyenletesen elsimítjuk. Végül másfél órára hűtőbe tesszük és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »