Csokoládés keksz szalámi recept

Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 20 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg csokoládé
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 1 fiola rumaroma
Elkészítése:
A tejet a cukorral, kakaóporral elkeverjük, majd felforraljuk. Tűzről levéve a vajat is elkeverjük benne. Az olvasztott csokoládét és ízlés szerinti rumot vagy aromát is hozzáadjuk, majd langyosra hűtjük.
A kekszet dupla zacskóba tesszük, egy húsklopfolóval darabosra törjük.
Egy tálba tesszük az összetört kekszet, majd a krémet ráöntjük és elkeverjük.
A kész masszából 3 rudat formázunk.
Egy darab alufóliát porcukorral meghintünk, egy rudat ráfektetünk, majd becsomagoljuk. Párszor gurítunk vele, gömbölyítjük ezáltal.
A másik 2 szaláminál is így járunk el. Hűtőbe tesszük legalább 10 órára.
Ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »