Csokoládés keksz szalámi recept
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 20 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg csokoládé
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 1 fiola rumaroma
Elkészítése:
A tejet a cukorral, kakaóporral elkeverjük, majd felforraljuk. Tűzről levéve a vajat is elkeverjük benne. Az olvasztott csokoládét és ízlés szerinti rumot vagy aromát is hozzáadjuk, majd langyosra hűtjük.
A kekszet dupla zacskóba tesszük, egy húsklopfolóval darabosra törjük.
Egy tálba tesszük az összetört kekszet, majd a krémet ráöntjük és elkeverjük.
A kész masszából 3 rudat formázunk.
Egy darab alufóliát porcukorral meghintünk, egy rudat ráfektetünk, majd becsomagoljuk. Párszor gurítunk vele, gömbölyítjük ezáltal.
A másik 2 szaláminál is így járunk el. Hűtőbe tesszük legalább 10 órára.
Ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »









