Csokoládés keksz szalámi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 1 fiola rumaroma

Elkészítése:

A tejet a cukorral, kakaóporral elkeverjük, majd felforraljuk. Tűzről levéve a vajat is elkeverjük benne. Az olvasztott csokoládét és ízlés szerinti rumot vagy aromát is hozzáadjuk, majd langyosra hűtjük.

A kekszet dupla zacskóba tesszük, egy húsklopfolóval darabosra törjük.

Egy tálba tesszük az összetört kekszet, majd a krémet ráöntjük és elkeverjük.

A kész masszából 3 rudat formázunk.

Egy darab alufóliát porcukorral meghintünk, egy rudat ráfektetünk, majd becsomagoljuk. Párszor gurítunk vele, gömbölyítjük ezáltal.

A másik 2 szaláminál is így járunk el. Hűtőbe tesszük legalább 10 órára.

Ujjnyi vastagságúra szeleteljük.