Csokoládépuding eperzselével recept
Hozzávalók:
- 1 tábla csokoládé (legalább 60 %-os)
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek liszt
- 5 dl tej
- 1/2 rumaroma (el is hagyható)
- 2 cs vaníliás cukor
Eperzseléhez:
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás cukor
- cukor (ízlés szerint)
- őrölt fahéj
- 2-3 db szegfűszeg
- reszelt narancshéj
- 1/2 ek étkezési keményítő
- 2 dl víz
Elkészítése:
A lisztet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot szárazon keverjük össze. Ezután adjunk hozzá egy kevés tejet és a rumaromát, majd keverjük csomómentesre. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a lisztes-cukros keveréket. Ezután alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. A csokoládét vágjuk fel apróra, majd a kellően besűrűsödött masszához adjuk hozzá. Keverjük alaposan össze, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon és jó krémes legyen a puding. Végül még melegen kanalazzuk bele a poharakba vagy tálkákba, majd hűtsük ki.
Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Főzzük alacsony hőmérsékleten pár percig, de vigyázzunk az eper nehogy szétfőjön. Az étkezési keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd óvatosan kevergetve, csorgassuk az eperhez és sűrítsük be.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd kanalazzuk a poharakban lévő puding tetejére. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »


