Csokoládépuding eperzselével recept

Hozzávalók:
- 1 tábla csokoládé (legalább 60 %-os)
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek liszt
- 5 dl tej
- 1/2 rumaroma (el is hagyható)
- 2 cs vaníliás cukor
Eperzseléhez:
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás cukor
- cukor (ízlés szerint)
- őrölt fahéj
- 2-3 db szegfűszeg
- reszelt narancshéj
- 1/2 ek étkezési keményítő
- 2 dl víz
Elkészítése:
A lisztet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot szárazon keverjük össze. Ezután adjunk hozzá egy kevés tejet és a rumaromát, majd keverjük csomómentesre. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a lisztes-cukros keveréket. Ezután alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. A csokoládét vágjuk fel apróra, majd a kellően besűrűsödött masszához adjuk hozzá. Keverjük alaposan össze, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon és jó krémes legyen a puding. Végül még melegen kanalazzuk bele a poharakba vagy tálkákba, majd hűtsük ki.
Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Főzzük alacsony hőmérsékleten pár percig, de vigyázzunk az eper nehogy szétfőjön. Az étkezési keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd óvatosan kevergetve, csorgassuk az eperhez és sűrítsük be.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd kanalazzuk a poharakban lévő puding tetejére. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »