Csokoládépuding eperzselével recept

Hozzávalók:
- 1 tábla csokoládé (legalább 60 %-os)
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek liszt
- 5 dl tej
- 1/2 rumaroma (el is hagyható)
- 2 cs vaníliás cukor
Eperzseléhez:
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás cukor
- cukor (ízlés szerint)
- őrölt fahéj
- 2-3 db szegfűszeg
- reszelt narancshéj
- 1/2 ek étkezési keményítő
- 2 dl víz
Elkészítése:
A lisztet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot szárazon keverjük össze. Ezután adjunk hozzá egy kevés tejet és a rumaromát, majd keverjük csomómentesre. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a lisztes-cukros keveréket. Ezután alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. A csokoládét vágjuk fel apróra, majd a kellően besűrűsödött masszához adjuk hozzá. Keverjük alaposan össze, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon és jó krémes legyen a puding. Végül még melegen kanalazzuk bele a poharakba vagy tálkákba, majd hűtsük ki.
Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Főzzük alacsony hőmérsékleten pár percig, de vigyázzunk az eper nehogy szétfőjön. Az étkezési keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd óvatosan kevergetve, csorgassuk az eperhez és sűrítsük be.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd kanalazzuk a poharakban lévő puding tetejére. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »