Csokoládékrémmel töltött kókuszgolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500g darált keksz
- 200g porcukor
- 3 evőkanál keserű kakaó
- rum (ízlés szerint)
- 2,5 dl tej
Csokikrémhez:
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanél keserű kakaó
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejet, a lisztet, a kakaót, a cukrot, és a vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük amíg jó sűrű nem lesz. Folyamatosan keverni kell nehogy odaégjen.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Addig gyúrjuk amíg szépen el nem válik a kezünktől.
Miután kihűlt a krém a tésztából golyókat csinálunk, majd a golyókból egy kicsi zsákot formálunk, hogy könnyebben bele tudjuk nyomni a krémet. (Én a krémet egy kisebb fecskendővel nyomtam bele a kis zsákba de a habzsák is ugyan úgy jó hozzá).
Ezután a zsák száját összenyomjuk és golyóvá formázzuk. Majd a golyókat kókuszreszelékbe, vagy csokoládés tortadarába forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »