Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel recept
Hozzávalók:
8 db kosárkához:
- 25 dkg csokoládé (60%-os)
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- rum (v. rumaroma)
Elkészítése:
A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, majd ecset segítségével kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Papírformában is készülhet, csak azt kissé macerás eltávolítani a csokoládéról.)
Amikor a csokoládé már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd ismét kenjük meg olvasztott csokoládéval. Ezután újra tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón (v. reszeljük le), majd adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül pedig ízlés szerint rumot (v. rumaromát). Ezután keverjük ki jó habosra.
Végül egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a csokoládékosárkákat a formából, majd töltsük meg a gesztenyés krémmel.
Tetejére csorgassunk olvasztott csokoládét. (Vigyázzunk, hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárra mert az különben felolvad tőle.)
Fogyasztás előtt 1-2 nappal elkészíthetjük, majd hűtőben tároljuk. Így az ízeknek is bőven lesz ideje összeérni.
A csokoládékosárkák gesztenyekrémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 20 g