Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel recept

Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    8 db kosárkához:

    • 25 dkg csokoládé (60%-os)
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 15 dkg mascarpone
    • 3 ek porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • rum (v. rumaroma)

    Elkészítése:

    A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, majd ecset segítségével kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Papírformában is készülhet, csak azt kissé macerás eltávolítani a csokoládéról.)

    Amikor a csokoládé már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd ismét kenjük meg olvasztott csokoládéval. Ezután újra tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

    A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón (v. reszeljük le), majd adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül pedig ízlés szerint rumot (v. rumaromát). Ezután keverjük ki jó habosra.

    Végül egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a csokoládékosárkákat a formából, majd töltsük meg a gesztenyés krémmel.
    Tetejére csorgassunk olvasztott csokoládét. (Vigyázzunk, hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárra mert az különben felolvad tőle.)

    Fogyasztás előtt 1-2 nappal elkészíthetjük, majd hűtőben tároljuk. Így az ízeknek is bőven lesz ideje összeérni.

    A csokoládékosárkák gesztenyekrémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 390 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 43 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá