Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

8 db kosárkához:

  • 25 dkg csokoládé (60%-os)
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • rum (v. rumaroma)

Elkészítése:

A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, majd ecset segítségével kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Papírformában is készülhet, csak azt kissé macerás eltávolítani a csokoládéról.)

Amikor a csokoládé már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd ismét kenjük meg olvasztott csokoládéval. Ezután újra tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón (v. reszeljük le), majd adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül pedig ízlés szerint rumot (v. rumaromát). Ezután keverjük ki jó habosra.

Végül egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a csokoládékosárkákat a formából, majd töltsük meg a gesztenyés krémmel.
Tetejére csorgassunk olvasztott csokoládét. (Vigyázzunk, hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárra mert az különben felolvad tőle.)

Fogyasztás előtt 1-2 nappal elkészíthetjük, majd hűtőben tároljuk. Így az ízeknek is bőven lesz ideje összeérni.