Hozzávalók:
8 db kosárkához:
Elkészítése:
A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, majd ecset segítségével kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Papírformában is készülhet, csak azt kissé macerás eltávolítani a csokoládéról.)
Amikor a csokoládé már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd ismét kenjük meg olvasztott csokoládéval. Ezután újra tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón (v. reszeljük le), majd adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül pedig ízlés szerint rumot (v. rumaromát). Ezután keverjük ki jó habosra.
Végül egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a csokoládékosárkákat a formából, majd töltsük meg a gesztenyés krémmel.
Tetejére csorgassunk olvasztott csokoládét. (Vigyázzunk, hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárra mert az különben felolvad tőle.)
Fogyasztás előtt 1-2 nappal elkészíthetjük, majd hűtőben tároljuk. Így az ízeknek is bőven lesz ideje összeérni.