Csokoládé mousse recept

Hozzávalók:
- 1 tábla 40%-os csokoládé
- 2 dl habtejszín
- 2-3 ek tejföl
- 3 ek méz
- karamellizált szezámmag
Karamellizált szezámmag:
- 2 ek szezámmag
- 3 ek barna cukor
- 1-2 ek víz
Elkészítése:
Karamelliziált szezámmag készítése:
Egy tányérba tesszük a szezámmagot, majd hozzákeverjük a barna cukrot. Ezután egy evőkanál vízzel összekeverjük. Olyan állagot keverünk belőle, hogy ne legyen folyós. Ha túl száraz lenne, akkor még egy pici vizet keverjünk hozzá.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis halmokba rákanalazzuk a masszát.
Előmelegített sütőben, erősebb hőmérsékleten pár perc alatt szép barnára karamellizáljuk.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd szépen lehúzzuk róla a sütőpapírt. (Nem kell teljesen kihűteni, mert akkor nehezebben jön le róla a sütőpapír.)
Felhasználás előtt ízlésünknek megfelelő darabokra tördeljük, vagy összemorzsoljuk, hogy apró darát kapjunk.
Csokoládé mousse készítése:
A csokoládét egy tálba beletördeljük, majd vízgőz fölött állandó keverés mellett felolvasztjuk. Amikor már folyékony, levesszük a gőzről a tálat, hozzákeverjük a mézet, majd a tejfölt is.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés masszához keverjük. Végül szintén nagyon óvatosan belekeverjük a ízlés szerinti mennyiségű karamellizált szezámmagot.
Tálaláskor fagylaltos kehelybe kanalazzuk a csokoládékrémet, majd a tetejét szintén megszórjuk a szezámmaggal. Rögtön fogyasztható.
A csokoládé mousse kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »