Csokitorta sütés nélkül recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához:
A tésztához
- 8 dkg darált háztartási keksz
- 4 dkg darált dió
- 1 dkg kakaó
- 2 dkg olvasztott vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 teáskanál rum
- 2-3 evőkanál tej
A csokikrémhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 3,5 dl tejszín
- 3 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
Elkészítése:
A tortagyűrűt tortatálra helyezzük, az alja most nem kell. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk a gyűrű által határolt belső részbe.
A csokoládét 1,5 dl tejszínnel, a cukorral, a vajjal és a vaníliakivonattal felmelegítjük, majd langyosra hűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt habverővel keményre verjük, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét.
Szintén habverővel alaposan összekeverjük és a tésztára simítjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a krém, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk és eltávolítjuk a tortagyűrűt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.