Csokiszalámi recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg háztartási keksz
- 10 dkg étcsoki
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek rumaroma
- 2 ek cukrozatlan kakakópor
- 15 dkg cukor
- 5 dkg porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A háztartási kekszet apró darabokra tördeljük, félretesszük.
Egy lábasban kis lángon a margarint, a cukrot és a csokoládét olvasszuk össze, majd a felvert tojásokat is öntsük hozzá. Tovább melegítjük, míg a cukor el nem olvad. Vigyázat a tojások ne főjenek meg, nem csokirántotta lesz! Amikor a cukor elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrozatlan kakaóport, rumaromát és a tejet is.
Ehhez a masszához keverjük a darált kekszet, majd a darabolt keksszel dúsítjuk. Ezek lesznek a szalámi pöttyök :)
Alaposan átkavarjuk. Folpack fóliára kanalazzuk a masszánk egyik felét. A fólia segítségével (szalámi) rúd alakot hengergetünk és hűtőszekrénybe téve dermedni hagyjuk. A csokimassza másik felével is ugyan így járunk el.
Másnap finom igazán, de ki tudja azt kivárni? Mi nem :)
Kiadós és mókás finomság sütés nélkül.
Tipp:
A csokirudat kívülről porcukorba hempergettem, jelképes kérget képezve. Másnap sokkal szebben szelhető és az ízek is akkor jönnek elő igazán!
Masszánkba rejthetünk még különféle finomságokat, mint diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöt.