Csokis-mandulás bűnbeesés recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg puha vaj
- 5 dkg cukor
- 2 tk. rum aroma
- 1-2 ek. kakaópor
- kb. 1,5-1,7 dl tej
A krémhez:
- 2 cs. csokoládé ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1-2 tk. rum aroma (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín
- ½ cs. zselatin fix
- 5-10 dkg hámozott, darabolt mandula
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- kakaópor
- hámozott mandula
Elkészítése:
A darált kekszet a cukorral, a puha vajjal, a rum aromával és a fokozatosan hozzáadott tejjel dolgozzuk úgy össze, hogy linzertészta keménységű masszát kapjunk. A tepsi alját szórjuk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele és az egészet osszuk el a tepsiben, dolgozzuk el egyenletes vastagságúra egy evőkanál segítségével. Ha elkészültünk vele, betesszük a hűtőbe, míg összeállítjuk a krémet.
A pudingot kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk és a pudingot hozzáadva 1-2 percig, folyamatosan kevergetve, kicsi lángon forraljuk. Mikor elkészült, félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Míg hűl, feldaraboljuk a mandulát, ha nem daraboltat vettünk. A habtejszínt a zselatin fixel kemény habbá verjük és robotgép 1-es fokozatán a kihűlt csokipudinghoz dolgozzuk a rum aromával és a mandulával együtt.
Addig keverjük a géppel, míg teljesen homogén lesz. Ezt a krémet a kekszes alapra kenjük. A maradék habtejszínt a habfixálóval keményre verjük és a csokikrém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük és kakaóporral meghintve kínáljuk.
Tipp:
El tudom képzelni úgy is ezt a gyors kis édességet, hogy a kekszes alapot vékonyra szeletelt banánkarikákkal rakom ki. A meggy, vagy akár a rumba áztatott mazsola is passzol hozzá.