Csokis-mandulás bűnbeesés

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tk. rum aroma
  • 1-2 ek. kakaópor
  • kb. 1,5-1,7 dl tej

A krémhez:

  • 2 cs. csokoládé ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1-2 tk. rum aroma (ízlés szerint)
  • 2 dl habtejszín
  • ½ cs. zselatin fix
  • 5-10 dkg hámozott, darabolt mandula

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • kakaópor
  • hámozott mandula

Elkészítése:

A darált kekszet a cukorral, a puha vajjal, a rum aromával és a fokozatosan hozzáadott tejjel dolgozzuk úgy össze, hogy linzertészta keménységű masszát kapjunk. A tepsi alját szórjuk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele és az egészet osszuk el a tepsiben, dolgozzuk el egyenletes vastagságúra egy evőkanál segítségével. Ha elkészültünk vele, betesszük a hűtőbe, míg összeállítjuk a krémet.

A pudingot kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk és a pudingot hozzáadva 1-2 percig, folyamatosan kevergetve, kicsi lángon forraljuk. Mikor elkészült, félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Míg hűl, feldaraboljuk a mandulát, ha nem daraboltat vettünk. A habtejszínt a zselatin fixel kemény habbá verjük és robotgép 1-es fokozatán a kihűlt csokipudinghoz dolgozzuk a rum aromával és a mandulával együtt.

Addig keverjük a géppel, míg teljesen homogén lesz. Ezt a krémet a kekszes alapra kenjük. A maradék habtejszínt a habfixálóval keményre verjük és a csokikrém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük és kakaóporral meghintve kínáljuk.

Tipp:

El tudom képzelni úgy is ezt a gyors kis édességet, hogy a kekszes alapot vékonyra szeletelt banánkarikákkal rakom ki. A meggy, vagy akár a rumba áztatott mazsola is passzol hozzá.