Csokis körte recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 körte
- 1 citrom
- 1 tábla étcsokoládé
- 0,5 dl habtejszín
- fahéj
- szegfűszeg
- 1 kanál cukor , vagy édesítő
- pár db étcsokis mazsola
Elkészítése:
A szép egészséges, körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a száraik megmaradjanak. Egy magas falú edényben vizet forralunk ( lehet bor is aki ezzel akarja) beletesszük a citrom levét, a fahéjat, szegfűszeget, esetleg kardamont és a cukrot.
A körtéket beleállítjuk, és főzzük amíg kissé puha nem lesz. (kb 10 perc)
Jól lehűtjük!
Az étcsokit vízfürdőn felolvasztjuk, hozzákeverjük a habtejszínt, és forrón a hideg körtékre csurgatjuk. Azonnal fogyasztjuk, mert így érvényesül a hideg-meleg ízhatás .
Étcsokis mazsolával tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »