Csokis, kekszes szalámi recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg háztartási keksz
- 25 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor cukrozatlan
- 1 evőkanál liszt
- 1 rum aroma
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg mazsola
Elkészítése:
A keksz egyik felét ledaráljuk, a másikat egy zacskóba téve húsklopfolóval összetörjük és az egészet egy tálba tesszük.
A tejet, a cukrot, a kakaóport, a lisztet és mazsolát összekeverjük, majd felforraljuk.
Amikor egy kissé hűlt, hozzákeverjük a vajat és a romaromát is. Ezt a keveréket ráöntjük a kekszre, rászórjuk a diót, majd összekverjük.
Fóliára tesszük, rudat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe.
Másnap kibontjuk a fóliából, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »