Csokis, kekszes szalámi recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg háztartási keksz
- 25 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor cukrozatlan
- 1 evőkanál liszt
- 1 rum aroma
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg mazsola
Elkészítése:
A keksz egyik felét ledaráljuk, a másikat egy zacskóba téve húsklopfolóval összetörjük és az egészet egy tálba tesszük.
A tejet, a cukrot, a kakaóport, a lisztet és mazsolát összekeverjük, majd felforraljuk.
Amikor egy kissé hűlt, hozzákeverjük a vajat és a romaromát is. Ezt a keveréket ráöntjük a kekszre, rászórjuk a diót, majd összekverjük.
Fóliára tesszük, rudat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe.
Másnap kibontjuk a fóliából, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »