Csokis, kekszes szalámi

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csokis, kekszes szalámi

Hozzávalók:

  • 1/2 kg háztartási keksz
  • 25 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor cukrozatlan
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 rum aroma
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg mazsola

Elkészítése:

A keksz egyik felét ledaráljuk, a másikat egy zacskóba téve húsklopfolóval összetörjük és az egészet egy tálba tesszük.

A tejet, a cukrot, a kakaóport, a lisztet és mazsolát összekeverjük, majd felforraljuk.

Amikor egy kissé hűlt, hozzákeverjük a vajat és a romaromát is. Ezt a keveréket ráöntjük a kekszre, rászórjuk a diót, majd összekverjük.

Fóliára tesszük, rudat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe.

Másnap kibontjuk a fóliából, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.