Csokis kekszes édesség recept

Hozzávalók:
20 ×30 cm-es tepsihez
- 3 csokoládé ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 10 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
A kekszek mártogatásához:
- 1.5 dl tej
- 1/ 2 fiola rumaroma
- 2 tk porcukor
- 1 csomag háztartási keksz (kb 50 dkg ,48 db )
A bevonathoz:
- 10 dkg csokoládé olvasztva
Elkészítése:
1,5 dl tejet összekeverünk 2 teáskanál porcukorral és a rumaromával. Belemártogatjuk a kekszeket, majd egy sort lerakunk a tepsi aljára.
A pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat és a darabokra tördelt csokoládét. Egy pár percre visszatesszük a lángra és addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad.
A krém 1/3-ad részét ráöntjük az első sor kekszre, majd következik még egy réteg mártogatott keksz és újból a krém. Ezt megismételjük még egyszer.
A süti tejét olvasztott csokival vonjuk be, majd hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »