Csokis kekszes édesség

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
20 ×30 cm-es tepsihez

  • 3 csokoládé ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 10 dkg vaj

A kekszek mártogatásához:

  • 1.5 dl tej
  • 1/ 2 fiola rumaroma
  • 2 tk  porcukor
  • 1 csomag háztartási keksz (kb 50 dkg ,48 db )

A bevonathoz:

  • 10 dkg csokoládé olvasztva

Elkészítése:

1,5 dl tejet összekeverünk 2 teáskanál porcukorral és a rumaromával. Belemártogatjuk a kekszeket, majd egy sort lerakunk a tepsi aljára.

A pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat és a darabokra tördelt csokoládét. Egy pár percre visszatesszük a lángra és addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad.

A krém 1/3-ad részét ráöntjük az első sor kekszre, majd következik még egy réteg mártogatott keksz és újból a krém. Ezt megismételjük még egyszer.

A süti tejét olvasztott csokival vonjuk be, majd hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.