Csoki mousse recept

Hozzávalók:
6 adaghoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg csokoládé
- csipet só
A díszítéshez:
- csoki
- gyümölcs
Elkészítése:
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. 2 evőkanál vaníliás cukrot hozzáadunk, majd tovább verjük, ha kész, betesszük a hűtőbe. A habtejszínt felverjük 2 kanál cukorral, majd óvatosan összekeverjük az előző habunkkal, és így rakjuk újra hűtőbe. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk (én raktam hozzá pár csepp olívaolajat.) Ha kihűl az olvasztott csoki, a hűtőből kivett habunkhoz adjuk, óvatosan elkeverjük, és további 3 órára hűtőbe tesszük. Reszelt csokoládéval és gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »