Csoki mousse

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csoki mousse

Hozzávalók:
6 adaghoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg csokoládé
  • csipet só

A díszítéshez:

  • csoki
  • gyümölcs

Elkészítése:
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. 2 evőkanál vaníliás cukrot hozzáadunk, majd tovább verjük, ha kész, betesszük a hűtőbe. A habtejszínt felverjük 2 kanál cukorral, majd óvatosan összekeverjük az előző habunkkal, és így rakjuk újra hűtőbe. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk (én raktam hozzá pár csepp olívaolajat.) Ha kihűl az olvasztott csoki, a hűtőből kivett habunkhoz adjuk, óvatosan elkeverjük, és további 3 órára hűtőbe tesszük. Reszelt csokoládéval és gyümölccsel díszítve tálaljuk.