Citromos tiramisu torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Krém:
- kb. 500 g mascarpone
- 15 -20 dkg porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor vagy ennek megfelelő eszencia
- 1 csipet só
- 2 citrom reszelt héja és az egyik leve
- 2 dl habtejszín
- zseléfix
Továbbá:
- 3 dl tej
- kb. 4 zacskó babapiskóta (kiszerelés függvénye)
- kevés citrom és menta vagy citromfű díszítés gyanánt
Elkészítése:
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, a citrom héjat és levet, a sót a vaníliát, végül a zselé fixszes habtejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
Kóstoljuk, ha szükséges még ízestjük szánk íze szerint. A piskótákat tejbe mártjuk és egy réteget kirakunk belőle, krémmel fedjük, majd megismételjük a műveletet.
A tiramisu krémben végződik. A tetejét oldalát díszítjük, amennyiben torta formára készítjük.
Hűtőben lehűtjük tálalás előtt! :)
Tipp: Ha tálba készítjük a zseléfixet kihagyhatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »