Citromos tiramisu torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Krém:
- kb. 500 g mascarpone
- 15 -20 dkg porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor vagy ennek megfelelő eszencia
- 1 csipet só
- 2 citrom reszelt héja és az egyik leve
- 2 dl habtejszín
- zseléfix
Továbbá:
- 3 dl tej
- kb. 4 zacskó babapiskóta (kiszerelés függvénye)
- kevés citrom és menta vagy citromfű díszítés gyanánt
Elkészítése:
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, a citrom héjat és levet, a sót a vaníliát, végül a zselé fixszes habtejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
Kóstoljuk, ha szükséges még ízestjük szánk íze szerint. A piskótákat tejbe mártjuk és egy réteget kirakunk belőle, krémmel fedjük, majd megismételjük a műveletet.
A tiramisu krémben végződik. A tetejét oldalát díszítjük, amennyiben torta formára készítjük.
Hűtőben lehűtjük tálalás előtt! :)
Tipp: Ha tálba készítjük a zseléfixet kihagyhatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »