Citromos tiramisu torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Krém:
- kb. 500 g mascarpone
- 15 -20 dkg porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor vagy ennek megfelelő eszencia
- 1 csipet só
- 2 citrom reszelt héja és az egyik leve
- 2 dl habtejszín
- zseléfix
Továbbá:
- 3 dl tej
- kb. 4 zacskó babapiskóta (kiszerelés függvénye)
- kevés citrom és menta vagy citromfű díszítés gyanánt
Elkészítése:
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, a citrom héjat és levet, a sót a vaníliát, végül a zselé fixszes habtejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
Kóstoljuk, ha szükséges még ízestjük szánk íze szerint. A piskótákat tejbe mártjuk és egy réteget kirakunk belőle, krémmel fedjük, majd megismételjük a műveletet.
A tiramisu krémben végződik. A tetejét oldalát díszítjük, amennyiben torta formára készítjük.
Hűtőben lehűtjük tálalás előtt! :)
Tipp: Ha tálba készítjük a zseléfixet kihagyhatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

