Citromos kekszsüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25-30 dkg háztartási keksz
- 5 dl habtejszín
- 5 dl tejföl
- 12 ek porcukor
- fél üvegcse vaníliaaroma
- 2 citrom héja és leve
Elkészítése:
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, aromát, tejfölt, a citromok lereszelt héját és a levét, majd alaposan keverjük össze az egészet.
Egy kb 23*15 cm-es jénai vagy nagyobb tál alját tegyük ki keksszel, majd a krém 1/4-ét kenjük rá. Újabb sor keksz következik, majd megint 1/4-ed krém a tetejére.
A rétegezést folytassuk addig, amíg el nem fogy a krém. A süti tetejére krém kerüljön!
Pár órára vagy egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap ízlés szerint díszíthetjük és tálalhatjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »