Citromos kekszsüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25-30 dkg háztartási keksz
- 5 dl habtejszín
- 5 dl tejföl
- 12 ek porcukor
- fél üvegcse vaníliaaroma
- 2 citrom héja és leve
Elkészítése:
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, aromát, tejfölt, a citromok lereszelt héját és a levét, majd alaposan keverjük össze az egészet.
Egy kb 23*15 cm-es jénai vagy nagyobb tál alját tegyük ki keksszel, majd a krém 1/4-ét kenjük rá. Újabb sor keksz következik, majd megint 1/4-ed krém a tetejére.
A rétegezést folytassuk addig, amíg el nem fogy a krém. A süti tetejére krém kerüljön!
Pár órára vagy egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap ízlés szerint díszíthetjük és tálalhatjuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »