Citromos charlotte recept

Hozzávalók:
- 5-6 db citrom
- 2 cs babapiskóta (kb 24 db)
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 4 ek liszt
- 7 ek cukor + még 3 ek
- 8 dl tej + még kb 2 dl
- 1 cs étkezési zselatin
- 1 tk vanília eszencia
Elkészítése:
A 7 ek cukrot a 4 ek lisztet a csomag pudingport elkeverjük, majd hozzáöntjük a 8 dl tejet és csomómentesre keverjük. Beletesszük a vanília eszenciát, és az alaposan megmosott citromokból kettőnek a héját is belereszeljük. Az egyik citrom levét belefacsarjuk, majd feltesszük főni. Folyamatosan kavarjuk, nehogy odaégjen. Sűrűre főzzük a krémet.
Ha kész zselatint, fél dl meleg vízben elkavarjuk, és még a meleg vaníliás citromos krémünkbe öntjük, és alaposan elkeverjük benne. Míg hűl a krém, a maradék citromokat egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál könnyebben lehet vele dolgozni.
A 2 dl tejben elkeverjük a 3 ek cukrot, ebbe mártogatjuk majd a babapiskótát. Fogunk egy tetszőleges formájú tálat, és a citromkarikákkal szépen kibéleljük, majd a krémünk egynegyedét beleszedjük a citromos tálba. Fogjuk a babapiskótát, és egy kicsit belemártjuk a cukros tejbe, majd szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket a krém tetején. Ismét egy sor krémet teszünk rá, majd megint babapiskóta, ugyanúgy ahogy először Ezt így csináljuk sorban, míg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére krém kerüljön. Ha még maradt citromunk, akkor nyugodtan rátehetjük, tehetünk a tetejére, ami majd kifordítva az alja lesz a tortánknak.
Hűtőbe tesszük. Nem árt hogyha egy éjszaka a hűtőben pihen. Ha nehezen jön ki a tálból, akkor kés segítségével óvatosan meglazíthatjuk a széleit. Hidegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »