Citromos charlotte

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5-6 db citrom
  • 2 cs babapiskóta (kb 24 db)
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 4 ek liszt
  • 7 ek cukor + még 3 ek
  • 8 dl tej + még kb 2 dl
  • 1 cs étkezési zselatin
  • 1 tk vanília eszencia

Elkészítése:
A 7 ek cukrot a 4 ek lisztet a csomag pudingport elkeverjük, majd hozzáöntjük a 8 dl tejet és csomómentesre keverjük. Beletesszük a vanília eszenciát, és az alaposan megmosott citromokból kettőnek a héját is belereszeljük. Az egyik citrom levét belefacsarjuk, majd feltesszük főni. Folyamatosan kavarjuk, nehogy odaégjen. Sűrűre főzzük a krémet.

Ha kész zselatint, fél dl meleg vízben elkavarjuk, és még a meleg vaníliás citromos krémünkbe öntjük, és alaposan elkeverjük benne. Míg hűl a krém, a maradék citromokat egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál könnyebben lehet vele dolgozni.

A 2 dl tejben elkeverjük a 3 ek cukrot, ebbe mártogatjuk majd a babapiskótát. Fogunk egy tetszőleges formájú tálat, és a citromkarikákkal szépen kibéleljük, majd a krémünk egynegyedét beleszedjük a citromos tálba. Fogjuk a babapiskótát, és egy kicsit belemártjuk a cukros tejbe, majd szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket a krém tetején. Ismét egy sor krémet teszünk rá, majd megint babapiskóta, ugyanúgy ahogy először Ezt így csináljuk sorban, míg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére krém kerüljön. Ha még maradt citromunk, akkor nyugodtan rátehetjük, tehetünk a tetejére, ami majd kifordítva az alja lesz a tortánknak.

Hűtőbe tesszük. Nem árt hogyha egy éjszaka a hűtőben pihen. Ha nehezen jön ki a tálból, akkor kés segítségével óvatosan meglazíthatjuk a széleit. Hidegen tálaljuk.